Siirry sisältöön

Läyliäisten Luja – urheiluseuran esittely ja tietoa vedonlyönnistä

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Vaikka Suomen maajoukkue tai muut suomalaiset joukkueet eivät pärjää kansainvälisissä turnauksissa, on kansamme erittäin innokas lyömään vetoa lajin parissa. Mahdollisuus vedonlyöntiin netissä on mullistanut jalkapalloveikkauksen luonteen - nykyään miljoonat ihmiset lyövät vetoa jokaisella Euroopan pääsarjan kierroksella. Tämä totisesti antaa lisää jännitystä pelien seuraamiseen, kun kotistudioissa voi kannattaa suosimaansa joukkuetta voittoon.

Vetoa voi lyödä nykyään mm. ottelun lopputuloksesta tai voittajasta, mutta myös erikoisemmista asioista kuin annettujen korttien, kulmapotkujen tai sivurajaheittojen määrästä. Harjaantuneemmat vedonlyöjät ja vankat futiksen seuraajat voivat jopa laittaa rahaa siihen, kuinka paljon ajallisesti tietty joukkue hallitsee palloa pelin aikana.

Muita jalkapallon vedonlyöntimahdollisuuksia on laittaa rahaa pelaajaan, jonka odottaa ottelussa tekevän maalin. Tämä on hauska vaihtoehto etenkin isommissa peleissä, ja jolla voi voittaa erinomaisesti vastinetta rahoilleen, jos arvaus osuu oikeaan. Futisfanaatikko voi syventyä myös lyömään "totals-vetoa", joka tarkoittaa yhteismääräisten maalien arvaamista ennen ottelun alkua. Tässä vedonlyöntityypissä voittajalla ei ole väliä, vaan maalimäärä arvioidaan esim. sillä perusteella, miten paljon energiaa joukkueilla voi olettaa olevan, kuinka paljon loukkaantumisia tiimillä on, onko joukkueiden puolustuksissa ja hyökkäysrintamissa eroja, jotka vaikuttavat lopputulokseen - tai mitä, jos pelin aikana on odotettavissa rankkasadetta, jonka voi olettaa vaikuttaa maalien määrään. Tämä vedonlyönti soveltuu etenkin harjaantuneelle jalkapallofanille, ja kertoimet voivat olla hyvinkin suuria.

Ehkä olet kuullut myös vedonlyönnin aasialaisesta tasoituksesta ja puoliaikavedosta? Ensimmäiseksi mainitussa vedonlyöjä voi hakea yllätysvoittoa, tai vähentää riskin määrää vedon mennessä ohi. Tällä tyylillä yleisin veto, +0.5 tai -0.5 maalia, tarkoittaa sitä, että lopputuloksessa maalimäärien ero on yksi maali. Puoliaikavedot taas ovat usein hyvä vaihtoehto arvokisoissa, joissa kertoimet altavastaajille ovat aina hieman liian korkeat. Voit siis lyödä vetoa yllämainituilla tavoilla, mutta perustuen yhteen puoliaikaan kerrallaan, eikä siis koko peliin.

Olethan jo itse kokeillut jalkapalloveikkausta? Vedonlyöntikohteina voit käyttää tietysti Suomen Veikkausliigaa, Ykköstä, Kakkosta tai jopa Kolmosta. Netistä voit helposti löytää kertoimet kaikkiin veikkauskohteiden peleihin. Ja jos sinua, kuten suurinta osaa suomen fanaattisista jalkapallon kannattajista, kiinnostaa Euroopan liigat, voit tietysti lyödä vetoa supersuosituissa pääsarjoissa; Englannin valioliigassa, Saksan Bundesligassa, Espanjan La Ligassa, Italian Serie A:ssa ja Ranskan Ligue 1:ssä. Nämä ovat vedonlyönnin kannalta veikkaajalle kohderikkaimmat sarjat.

Viimeisimpänä mainittakoon jännittävät turnaukset ja arvokisat, joita seuraa monia miljoonia katsojia ympäri maailmaa. Isoimpina tietysti kerran neljässä vuodessa järjestettävät jalkapallon MM-kisat, Euroopan EM-kilpailut, ja myös eri maiden liigojen väliset suuret turnaukset, joista tunnetuin on Mestarien liiga. Tsekkaa myös UEFA:n järjestämä Eurooppa-liiga, johon suomalainen joukkue HJK:kin on päässyt mukaan.

Tarkasta kertoimet jo tänään ja laita veto päälle netissä yhteen tai useampaan matsiin. Mukavia vedonlyöntihetkiä!

Läyliäisten Lujan Facebook-sivuille pääset tästä!